Katedralen og klokketårnet

I dag måtte vi besøge Katedralen i Sevilla, også kendt som Santa Maria Katedralen.

Vi købte igen billetter på nettet, som det er nemt at klaret. Katedralen blev opført på stedet af en tidligere muslimsk moské bygget omkring sidst i det 12 århundrede. Nu er der kun lidt tilbage af det oprindelige bygningsværk.

De kristne begyndte byggeriet i 1401 og det blev færdiggjort i det 16. århundrede.

Katedralen er en af verdens største katedraler og anses for at være et mesterværk inden for gotisk arkitektur.

Katedralen er kendt for sin imponerende facade og det karakteristiske klokketårn, kendt som La Giralda, der oprindeligt blev opført som et minaret under muslimsk herredømme. Når man træder ind i Katedralen bliver man henvist til først at gå op i klokketårnet, der består af 35 afsnit undervejs inden man er fremme ved de store kirkeklokker. Undervejs nyder man udsigten ud over katedralen og omgivelserne. Der er ingen trapper i tårnet, men den er lavet således at heste og æsler kan bære folk til toppen.

Det er flot lige at beundre de 60 appelsintæer ved indgangen til Katedralen.

Der er ikke så mange folk i katedralen i dag, så vi nyder roen og den særlige harmoni vi oplever i det store rum med højt til loftet. Interiøret i Katedralen byder på en rigdom af kunst og arkitektur, herunder smukke kapeller, relikvier og skulpturer. Et af højdepunkterne er det imponerende høj alter, kendt som Retablo Mayor.

Katedralen i Sevilla er også kendt for at huse graven af Christopher Columbus.

Vi holdt en god lang pause blandt appelsintræerne Patio de las Naranjas inden vi igen trådte ud i byens pulserede liv.

Nu skulle vi finde byens puls sådan en fredag eftermiddag og derfor vandre vi op til området vi besøgte i går. Vi endte på en stor plads der Herkules pladsen. Her mødtes mange unge lige efter arbejdstid og hyggede sig med øl og senere et stort tapas bord. Der var en fin stemning.

Efter vores kaffe og øl gik turen så ned mod floden, her var der også tæt med folk, der sad og nyd solskinnet og de 20 grader i skyggen.

Undervejs i dag kikkede vi lige forbi tyrefægter arenaen. som man var ved at friske op med flotte farver.

10 kilometer kunne vore ben klare i dag og nu er de klar til en aftenpause.

Et lille efterskrift.

Da vi i går sad på Tirana pladsen så jeg denne inskription ved et hus og tænkte at det var noget jeg måtte undersøge.

Det er i dag et lille museum for “tolerance” og var tidligere hovedkvarteret for den spanske inkvisition, et mørkt kapital i den katolske kirke fra 1478.

I 1478 blev den spanske inkvisition oprettet af pave Sixtus IV efter ansøgning fra Isabella af Kastilien og Ferdinand II af Aragonien. Det var en domstol til at forfølge “falske” kristne, kættere, jøder og muslimer. Retten blev nedsat under den sidste fase af den spanske reconquista, hvorunder den iberiske halvø blev generobret af de kristne. Der var store muslimske og jødiske befolkningsgrupper i landet, og hertil kom forskellige kætterske kristne grupperinger. Inkvisitionen i Sevilla havde fra 1481 til huse i Castillo de San Jorge her i Tirana. “Retssagerne” blev afholdt på Plaza San Francisco. Hvis anklagede blev fundet skyldig, blev han transporteret til Prado de San Sebastian og brændt.

Det blev indledningen på 350 års forfølgelse af anderledes troende.

Mindeplade her ved museet fra 10/3 1892 efter oversvømmelse af floden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *