Rundt om Perniche

Fiskerbyen Perniche ligger på en halvø 90 km nord for Lissabon. Sådan har det ikke altid været før 1400 tallet var det en ø, hvor sandet langsomt gjorde øen landfast. Her er hovederhvervet stadig fiskeri. Det er især sardiner, tun og skaldyr der fanges og leveres til restaurationer og fiske og konservesfabrikker.

Det er klart at med de store bølger uden for kysten er det også et kendt surfersted og et tilholdssted for mange unge, der bor langs kysten i små campere og telte.

I dag havde vi valgt at give camperen en fridag og i stedet vandrede vi halvøen rundt langs kysten. Der er flotte og dramatiske kig langs kysten og særligt i dag med en hård vind fra nordvest. Ude ved spidsen ligger fyrtårnet og klippeformationen Nau dos Corvus.

Der findes også mange forskellige planter langs kysten, som fik vore tanker til at tænke på ture i Californien.

Herfra spidsen gik vi i læ indtil byen 3 km længere fremme.

Det er Portugal’s nationaldag i dag den 10. Juni og folk har fri. Det mærker man folk mødes rundt omkring. Her i byen er der en stor motorcykelklub, hvor der var stor grillfest.

Vi havde glædet os til en rigtig god fiskemenu. Men da vi kom til området med fiske restauranter var der kø foran de bedste, vi måtte derfor gå lidt omkring og fandt en med tagterrasse. Der var også mange folk og lang ventetid, vi fik lige hurtigt en forret med muslinger og en god Dourovin. Fiskeretterne vi havde bestilt var en stor skuffelse, meget ringe tilberedt, det bedste var den friske citron.

Nå sådan kan det gå vi gik derfor hen og fandt et kaffested, hvor der var en god kirsebær is.

Her ved torvet er der en skulptur af en ung kvinde der laver kniplingsarbejde og henne ved Turist kontoret var der et stort lokale hvor 15 kniplinganordninger var placeret. Tilsyneladende er Peniche kendt for dette. Mine tanker drog tilbage til min mormor, der i Holstebro udførte mange flotte kniplinger.

Nu er vi tilbage i camperen efter rundturen på 8,5 km og der må nu pakkes sammen til turen i morgen til København.

Vi har nydt igen at være på tur med en camper. Det er for os en slags opdagelsesrejse, Hvor vi hele tiden er på ukendt land og nysgerrige må få det bedste ud af det. Vejret er er faktor, men alligevel kan vi også tilpasse os det. Vi har været heldige med tørvejr og omkring 20 grader. Det at finde de ukendte steder, spændende campingpladser, finde rundt i byerne og måske især også at få en snak med folk fra andre lande er givende.

Dejligt at kunne rejse og nyde friheden.