En søndagstur langs floden

I dag ville vi runde turen til Sevilla af med en vandretur langs “havnefronten”, som den nok kunne betegnes tilbage i tiden, hvor Columbus gjorde Sevilla til et centrum for verdenshandlen.

Vi gik fra katedralen forbi et marked for specialister udi mønter mm.

Herefter kom vi til “det gyldne tårn” og gik over floden til den hyggelige bydel Tirana.

Torre del Oro blev bygget i begyndelsen af 1200-tallet, under det muslimske styre i Al-Andalus. Den blev konstrueret som en del af byens forsvarsværker og havde oprindeligt en militær funktion. Bygningen er et ottekantet tårn lavet af sten og er opdelt i tre niveauer. Den har også en karakteristisk gylden farve, som har givet tårnet dets navn.

Havnefronten i Sevilla spillede en afgørende rolle under tiden med opdagelsesrejserne, især i forbindelse med Christopher Columbus’ første rejse til Amerika i 1492. Selvom Sevilla ikke er en kystby, havde byen adgang til Atlanterhavet via floden Guadalquivir, og det gjorde den til en strategisk vigtig havn for sørejser og handel med de nyopdagede landområder.

Efter Columbus’ tilbagevenden fra hans historiske rejse til Amerika ankom hans skibe, Santa Maria, Pinta og Niña, til Sevilla den 15. marts 1493. Den sejrrige hjemkomst blev fejret med stor entusiasme i byen, og det markerede begyndelsen på en ny æra af handel og udveksling mellem den gamle og den nye verden.

Sevillas havnefront blev et centrum for handel, hvor varer som krydderier, guld, sølv og andre ædelstene blev losset fra de nyopdagede territorier og derefter sendt videre til resten af Europa. Byen blev en vigtig knudepunkt for forbindelserne mellem Amerika og Europa i løbet af den spanske koloniale periode. Som man ser udmøntet i den store udstilling i 1929 på Plaza de España.

Sevillas epoke som primær havneby aftog gradvist i løbet af 1700- og 1800-tallet, men den bevarende stadig sin store indflydelse som kulturelt og økonomisk værdifuldt by for Spanien.

Vi slentrede rundt i byens gader og var igen lige omkring pladsen med keramik. Her skulle kaffen nydes i denne hyggelige Bodega.

Der efter var det frokost tid ved Tirana floden.

Vi forsatte turen opad langs floden der i dag bliver flittigt brugt til roning.

Sidst på eftermiddagen krydsede vi igen floden, hvor der også kan opleves højt humør.

Vi nåede frem til San Fransisco pladsen med mange folk, der lige skulle nyde dagens sidste solskinsstråler.

Vi fik også nydt en kaffe, øl og banankage.

Nu er taxaen bestilt, der pakkes, da vi skal afsted fra lejligheden allerede kl 07:30 i morgen mandag.

Vi slutter den gode gode tur af med at spise på vores kendte arabiske restauration.

Tak til Sevilla for gode og berigende dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *