Plaza de España

Nu er det lørdag og byen summer af folk. Familierne er ude på oplevelser kan man mærke.

Vi følger med en del på vej til Plaza de España. Først lidt om dens historie.

I 1929 var Sevilla en af de vigtigste byer i Spanien med en rig historie og kultur. Året 1929 var særligt markant på grund af byens værtsskab for den spansk-amerikanske udstilling, også kendt som Ibero-amerikansk udstilling i Sevilla. Dette var en verdensudstilling, der blev afholdt for at fremvise kulturen og økonomien i disse lande.

Dagliglivet i Sevilla omkring denne tid afspejlede byens traditionelle karakter og spændende ændringer i forbindelse med udstillingen. Byen var også dengang kendt for sine farverige gader, traditionelle markeder, og livlige pladser, hvor folk samledes. Udstillingen i Sevilla fejrede spansk kultur, men samtidig var der også udfordringer med at definere en national identitet. Spanien var en mosaik af regionale kulturer og sprog, og denne mangfoldighed kunne undertiden skabe konflikter om, hvordan man skulle definere en “spansk” identitet.

Alle disse elementer skabte et politisk og socialt landskab, der var modtageligt for de konflikter, der senere førte til den spanske borgerkrig. Franco-tidens regime opstod som en reaktion på borgerkrigen og blev præget af autoritært styre, undertrykkelse af politisk opposition og stærk centralisering af magt. I 1975 døde Franko. Det markerede afslutningen på Franco-tiden, der havde varet i næsten 40 år. Efter Francos død indledtes en overgangsproces, der førte til etableringen af demokrati i Spanien og dermed medlemskab af EU, som vi kan se og mærke betyder meget for landet.

Plaza de España er som skrevet en flot og ikonisk plads beliggende i Parque de María Luisa. Plaza de España blev designet af den spanske arkitekt Aníbal González.

Plaza de España er kendt for sin imponerende halvcirkulære bygning med en kanal, der løber foran den. Bygningen har en række broer, der krydser kanalen og forbinder det centrale område med dens omgivende buegang. Hver bue repræsenterer en af Spaniens provinser og er dekoreret med fliser, relieffer og mosaikker, der skildrer historiske og kulturelle begivenheder fra pågældende region.

Midt på pladsen findes en stor fontæne, og det er et populært sted for besøgende og lokale som vi også oplevede i dag.

Plaza de España er ikke kun et arkitektonisk mesterværk, men det er også et symbol på Spansk historie og kultur.

Aníbal González Álvarez-Ossorio (1876–1929) var en spansk arkitekt kendt for sit store bidrag til udstillingen af 1929, hvor Plaza de España er hans mest berømte værk. Han blev født den 10. juni 1876 i Sevilla, og hans karriere var stærkt knyttet til den arkitektoniske udvikling af byen. Desværre døde han lige efter at pladsen og udstillingen åbnede i 1929.

På sådan en varm februar dag oplevede vi et livligt sted med massevis af folk, der glade oplevede de forskellige regionale udsmykninger i buerne. Her blev der taget mange foto. Sidst på eftermiddagen var der gang i improviseret flamingo opvisning med dans og musik.

Vi tilbragte mange timer i den store park, hvor der også rundt omkring lyd musik. Folk samledes for at hygge sig med lege og medbragt mad. På de udendørs restaurationer blev der fejret fødselsdage. Det var en god lørdag i Sevilla.

En spansk cheesecake

Vi sluttede eftermiddagen af på en tagterrasse med nogle glas med rosevin og nyd solnedgangen klokken 18:45.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *