Dourofloden og Pinhao

Douro-dalen er et af de steder, man nok må besøge på en tur til Portugal. Vi må skrive at det er et smuk sted, Byen Pinhão er i hjertet af denne smukke region, og et af de mest populære steder for folk at besøge.

Regionen er naturligvis et mekka for vinelskere. Douro er den ældste vinregion i verden, der er blevet afgrænset i 1756, og den producerer nogle af de bedste vine i Portugal.

Vejret her til morgen var meget tåget, skyerne lå ned over området med høj fugtighed. Vi startede camperen og kørte ned mod Dourofloden gennem flotte landskaber. Efter 20 km kørsel drejede vi ind på vinruten til Pinhao. Det er en flot tur på smalle veje helt nede og langs floden.

Fremme ved Pinhao fandt vi hurtigt den båd vi havde fået billetter til. 10€ for en times sejlads op af floden og med storslåede udsigter til vinmarker og vingårde. Der var udsigt til store falke der fløj tæt på os.

Toget der også kører her langs fjorden dukkede også op. Pinhao Stationen er kendt for sine kakkelbilleder af hele vinproduktionen.

Da vi havde spist en god frokost vandrede vi en tur ud langs oliven- og vinmarkerne. Det er et imponerende kulturlandskab skabt gennem 1000 år.

Vores tur tilbage til Lamego kom til at ske gennem mange små veje og gennem små landsbyer. En udfordring, som vores gps lige synes vi skulle have.

Her på campingpladsen er der forsat noget overskyet men alligevel 20 grader.

Tid til en lille blunder