Lamego

Det bliver varmt i dag efter en kold morgen med 11 grader klokken 6:00. Byen Lamego ligger blandt mange bakker. Vi bor oppe på en af dem og heldigvis for det.

Dagens første stop er nemlig Santuário de Nossa Senhora dos Remédios

En imponerende kirke, der er bygget oppe på en bakke med en flot skue udover byen.

Hvorfor den er bygget heroppe ved vi ikke, men det kræver at man går op af 700 trappetrin for at komme derop. Her er dog lidt af en forklaring:

En teatralsk trappe går op ad Monte de Santo Estêvão (Stefans bakke) til dette barok- og rokoko-område fra det 18. århundrede.

Religiøse hengivne har trodset stigningen siden mindst 1300-tallet.

Vandringen er det halve oplevelse og kræver 686 trin via ni reposer og er beriget med flisepaneler, kapeller, springvand, obelisker og statuer.

Man kan få vejret på de ni terrasser, og den ene, “Pátio dos Reis”, har billederne af Israels 18 konger.

Når du endelig når toppen, kan du gå ind for at møde Nossa Senhora dos Remédios (Vor Frue af Remedierne) ved hendes strålende alter.

Også på denne øverste terrasse er et kastanjetræ mere end 700 år gammelt og indhyllet i efeu.

Der er en vej derop så folk med hestevogne har nok kunnet kommer derop gennemtiden.

Som skrevet et imponerende udsyn fra stedet

Vi startede heldigvis oppefra og 700 trin tog det ca. 30 minutter at forcere, med gode udsigtspauser undervejs. Nede i byen forsatte en flot samling små statuer på en bred vej at imponere. Her er rent og nydeligt. Vi fandt frem til byens turistinformation, meget stort og nyt. Desværre for os uden særlig megen information og slet ikke på engelsk.

Der manglede indhold i de store nye lokaler og de 2 ansatte havde heller ikke så meget at fortælle os og slet ikke om vandreture.

Nå vi gik så lidt mere omkring i den gamle bydel og endte igen på den brede vej med mange caféer. Her spiste vi portugisisk frokost. Brød med skinke, spejlæg og en krydret sovs.

Vi måtte derpå selv finde frem til nogle steder vi kan besøge i morgen og ved hjælp af internettet fandt vi frem til en sejltur på Dourofloden fra byen Pinhao. så vores vært på campingpladsen solgte os 2 billige billetter til en tur. Det glæder vi os til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *