Køretur over bakker og dale til Lamego

Nu måtte vi forlade den spændende Nationalpark Peneda Geres. Det har været berigende for os opleve naturen og landsbyerne. Selv om alt kan føles historisk, så peger flere ting også fremad her i vores moderne tid med klimaproblemer og alt for meget travlhed. Man kan godt leve et simpelt liv. Campingpladsen peger klart på en ny form for nærvær med naturen.

Køreturen ned mod Dourofloden var på omkring 3 timer med stop undervejs og på de flotte portugisiske motorveje.

Her i Lamego bor vi på en særlig campingplads på en vingård kan man kalde stedet, midt i byen ved terrasser med vin. Dette må vel kaldes en livsnyder campingplads, hvor man sidder med flere flasker foran sig og smager vin.

Lamego ser ud som en dejlig by midt i de vingårdsdækkede bakker i Alto Douro-regionen.

Byen er berømt for sin storslåede barokke trappe, der klatrer op ad den stejle Santo Estêvão-bakke til den smukke kirke Nossa Senhora dos Remédios.
Lamego er måske lille, men den har en omfattende historie. Det var her, Alfonso I blev kronet som den første konge af Portugal i 1139. Senere blomstrede Lamego i det 16. og 18. århundrede som en vinproducerende region, og byen er stadig et centrum for Raposeira-mousserende vine.
Denne historie afspejles i forskellige seværdigheder, herunder et gammelt maurisk slot, den gotiske katedral og elegante villaer fra det 18. århundrede. I hele byen løber Avenida, en storslået boulevard med monumenter, udendørs caféer og markedsboder, der sælger regionens traditionelle røgede kød. Avenida fanger essensen af Lamego; afslappende, fredeligt og udpræget portugisisk.

Alt dette vil vi forsøge at udforske lidt i morgen.

Nu har vi lige nydt et måltid med stegte laks og selvfølgelig også et godt glas vin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *