Omkring sporvogn 28 E`s rute

Solen skinner igen fra en skyfri himmel og planen i dag er at komme på opdagelse med sporvogn 28 og finde nogle særlige steder omkring dens rute.

Sporvogn 28 er altid fyldt helt op og det vil vi gerne undgå ved at begive os ud til dens anden endestation. Den ligger ved parken Estella. Vi starter derfor vandreturen derud langs dens rute i de smalle gader og går på opdagelse undervejs

Folk nyder solen fra deres altaner og hilser omkring.

Her i Lisboa er der stadig masser af små butikker på får kvadrat meter. Butikker med tekstiler og isenkram. Meget små købmænd og små caféer. Det er sjovt at iagttage livet i de små gader, så ulig fra det vi kender i Danmark. Vi er nu kommet forbi parlamentet og en stor kirke og på den anden side af vejen går vi ind i en spændende park, i engelsk stil. Her er mange fugle og træer vi ikke lige ser hver dag.

Børnepasning i parken
Folkebageriet

Vi fandt så i en lille gade folkebageriet, der godt nok ikke længere er et bageri, men et lokalt samlingssted, med mange aktiviteter. Den ligger lidt hengemt på 1. Sal i en flot gammel bygning, der er ved at blive istandsat. Vi forsatte turen og snart var vi fremme ved endestationen for sporvogn 28. Der var ikke så mange passagerer lige nu og vi fik en god plads.

22 siddepladser er der i den lille vogn kan vi læseplan et skilt foran. Men vognen bliver snart fyldt helt op. Vognstyren drejer på håndsvinget og klimter med klokken gennem byen. Vi kører rumlende afsted i en langsomt tempo. Det går fremad i små ryk gennem skarpe sving. Vi er lidt øre da vi 45 minutter senere står af på en stor næsten Tom plads. Her på pladsen sidder der mange mænd tilsyneladende ensomme og kigger tomt frem for sig. Et mærkeligt syn. Vi skynder os videre til en mere opløftende oplevelse.

Byens bedste spisested

Vi er blevet sultne og møder dette sted, hvor Sebastian byder os velkommen og han serverer sydafrikansk mad, der er helt fint. Her i dette område har en engelsk fotograf fotograferet og hængt foto op at beboerne i området..

En god historie der forsætter rundt omkring i området

Vi forsætter nu turen ned mod Tejo floden, her venter et berømt kaffested.

Vores ben er nu trætte og vi går langs floden og til sidst op af stigningen til vores lejlighed, hvor vi kan se solnedgangen over 24 april broen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *