En solskinsdag i Chiado og Alfama

I dag går turen til 2 forskellige områder i Lisboa. Vi bor tæt ved det mondæne shopping område, der hedder Chiado. Det første punkt vi se er caféen A Brasileira, Her møder vi igen forfatteren Fernando Pessoa (1888-1935) som sidder udenfor og kigger rundt.

Indenfor i caféen kan man købe hans bog “Mensagem, caféen blev grundlagt i 1905 og her kunne man købe og nyde en god brasiliansk kaffe.

Vi går lige lidt længere og på den anden side af vejen finder vi verdens ældste boghandel “Bertrand” her er fyldt med portugisiske bøger og få engelske – men alligevel et spændende sted

Nu går det nedad og forbi den særlige elevator, der hedder Santa Justa. Vi kan nu kikke op på borgkvarteret, som vi besøgte i går og forsætter ned til Se katedralen, her er mange turister en livlig trafik

Her ved Katedralen, kan man pludselig finde noget interessant, nemlig på wc’et , der ligger gravet ned under fortorvet. Her kan man få et indblik i hvor voldsom jordskælvet var i 1755. Personalet er venlige og fortæller vidende om udgravningen og de forfærdelige følger, den medførte.

Lisboa har mange miradorer og vi finder miradouro de Santa Lucia, her kan man se langt i det klare vejr. Vi må lige have lidt kaffe mens vi nyder området

Skytshelgen Sao Vincente med et skib og 2 fugle i hånden.

Nu går vi ned til bydelen Alfama, her er der et stort marked hver tirsdag. Her mange mennesker og stor handel med gamle bøger og utallige andre gamle ting.

Betydningsfulde boghandlere, der nok kender til en god handel.

Vi er blevet sultne og i dag skal Kirsten smage sardiner.

Inspireret af lommemarkedet og de gamle og dyre kakler der tilbydes her i området, falder vi i snak med en rigtig kakel handler, der ved meget om dette. Men først skal han vide hvorfra vi kommer. Danmark, det er et godt land og fantastisk at vi vandt EM i 92 og at vi for 3. gang vandt WM i håndbold. Så måtte vi godt købe en kakel, som var 300 år gammel. Tak for en lang snak det er en god dag, syntes han.

Selv tak

Nu nærmer vi os borgen Castelo de S. Jorge, den gamle mauriske borg, men en fin udsigt over byen, et spændende område.

Benene er nu trætte og endnu en gang må vi ned til Tejo floden og finde kaffe og kage inden vi er helt hjemme i lejligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *