Gordoba retur med toget

Vi havde købt billige togbilletter til Gordoba for et stykke tid siden og her til morgen måtte vi så tidligt op. Vi gik nemlig hele vejen ned til togstationen. Det en tur på ca. 40 minutter som er spændende her morgentusmørket og gennem labyrint af små gader.

Men vi nåede frem i god tid og fandt vores plads i toget.

Der er omkring 150 km til Gordoba og vi var planmæssigt fremme kl 10:20.

Cordoba er kendt for sin velbevarede gamle bydel, smalle gader, hvide huse med blomsterfyldte gårde og en unik blanding af islamisk, jødisk og kristen arkitektur, der bor ca 300.000 i byen, den gamle bydel er selvfølgelig præget af turisme, men sådan en januardag er der ikke mange og vi har god plads til at gå på opdagelse. Vi startede ved La. Sinagoga.

Den ligger i det jødiske kvarter, som er en del af den gamle bydel i Cordoba. Denne synagoge er en af de få middelalderlige synagoger, der stadig står i Spanien.

Bygget i det 14. århundrede, kombinerer synagogen forskellige arkitektoniske stilarter, herunder mudejar, gotisk og mudejar-gotisk, hvilket også afspejler den kulturelle mangfoldighed og samspil mellem forskellige samfund i Cordoba på det tidspunkt.

Det blev nu til en hurtig frokost med nogle skinke sandwich lige udenfor bymuren, så vi havde et godt udsyn og til nogle betjente på hesteryg, der lige skulle holde pause her til glæde for mange, der kom forbi.

Vi havde bestilt billetter til Moskeen i Cordoba, også kendt som den Store Moské i Cordoba, det er en imponerende bygning der oprindeligt blev bygget som en moské i det 8. århundrede under maurisk styre. Den er kendt for sin arkitektoniske skønhed, især den store gård med buer og dekorative elementer som dobbelthovede buer og farverige fliser. Efter erobringen af Spanien af de kristne blev moskeen delvist ombygget til en katedral, hvilket resulterede i en unik blanding af islamisk og kristen arkitektur, der gør stedet bemærkelsesværdigt.

Her er stilblandingerne meget iøjnefaldende, mens vi var i moskeen var der en katolsk messe med betydningsfulde mennesker der også gjorde oplevelsen til noget særligt.

Efter oplevelsen her trængte vi til en god vandretur rundt i området og at nyde en smoothie og en øl.

Vi begav os derefter ned mod stationen og nyd undervejs nogle parker, hvor forældre og børn nu kunne være ude sammen i det gode vejr med 20 grader.

Der skulle også findes lidt aftensmad, hvilket vi fandt som de eneste gæster i en fin burgerbar

Vores tog til Sevilla gik planmæssigt og vi var fremme i Sevilla 20:30 og 40 minutter senere i lejligheden og 15,2 kilometer fortalte mobilerne at vi havde gået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *