La Macarena – et fint område.

I dag havde vi behov for bare at opleve hverdagslivet i Sevilla, og derfor vandrede vi op til området der hedder La Macarena det er nemlig et livligt kvarter, med traditionelle markeder og et pulserende byliv.

Undervejs foldede en masse formiddag stemninger sig ud. Der er mange der mødes på små værtshuse og nyder hinandens selskab.

Et spektakulært sted på vejen

Vi havde læst om et særligt torsdags marked, der hedder Mercadillo “El Jueves”, den ligger i en gade der hedder Calle Feria. Der var livligt.

Det er et sted for eksperter ud i loppe markeder, kunne vi fornemme og stemningen blev også krydret med sang og musik.

Sidste år i Lisabon handlede vi en gammel antik flise og det prøvede vi også i år hos en vidende handelsmand. Han mente vi skulle betale 50 € for 2, men efter en del frem og tilbage bud endte vi på 25. Han var helt tydelig tilfreds og det var vi også.

Udsnit af vores køb.

Nu måtte vi fejre det på det berømte værtshus i gaden, der skænker billig øl og serverer oliven på små tallerkner, her er tæt med mennesker der højlydt drøfter dagens handler. Selv det kvindelige postbud deltager i festlighederne.

Nu kalder frokosten som vi nyder i solskinsvejret under Parasolen som vi vender tilbage til ved 17 tiden.

Demonstration mod en restaurant

Overalt i Sevilla finder man farvestrålende keramik, som pryder både paladser, private hjem og offentlige husmure og bænke. Keramikken produceres i Triana-kvarteret, som også er hjemsted for et keramikmuseum. Den måtte vi besøge for at blive klogere på disse fliser, man ser overalt. Museet ligger i den gamle keramikfabrik, Santa Anna, den har bl.a. har skabt alle fliserne til Plaza de España. Her kan vi også læse historien om, hvorfor områdets ler og vand er så velegnet til keramik, få indsigt i keramikkens arkæologiske, antropologiske og arkitektoniske betydning i området samt se nogle af fabrikkens maskiner og forskelligt keramikarbejde.

Vi blev klogere og fascineret af det enorme arbejde der er udført i så mange år.

Efter kaffe og årets første udendørs is på en solbeskinnet hyggelig plads tæt ved, begav vi os igen over floden og hen til Parasolen. Vi måtte jo lige op og gå en gang skywalk på Parasolen. Den er bygget i 2011 og kendt som “Las Setas” (svampe).

Metropol Parasol er en af verdens største trækonstruktioner og består af seks store svampeformede parasoller lavet af limtræ.

Det kostede 30€ for os at vandre en “skywalk” hvilket ikke var billigt. Men vi fik et fint overblik over de kendte steder vi nu kender i byen.

Nede igen oplevede vi måske stedets gode betydning for forældre og deres mindre børn, der her hyggede sig gevaldigt.

En sjov legeplads.

Vi satte os også i solen og nyd stemningen med livlige børn og forældre der også fik en pause ved caféen.

Så vi fik oplevet hverdagslivet i Sevilla på en god måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *