Sevilla 2024

Fra den 28. januar til den 5. februar 2024 går turen til Sevilla og vi håber på lidt varme og sol til nogle gode oplevelser.

Sevilla er den største by i det sydlige Spanien og gennemløbes af floden Guadalquivir. Den er hovedstad i Andalusien og i provinsen Sevilla. Sevilla har 684.025 indbyggere. Man kan stadig nyde byens middelalderstemning med snoede gader og utallige gågader. Sevilla har en rig historie, som også den dag i dag afspejler sig i form af romerske, kristne, mauriske og selvfølgelig mere moderne bygningsværker. Det var fra Sevilla, Columbus i 1492 stævnede ud med kurs mod den Nye Verden.

La Giralda, en maurisk minaret fra det 11. århundrede, fremstår i dag som Sevillas vartegn. Sevilla Katedral er rent teknisk den største i verden, den påbegyndtes i 1402 og stod færdig 104 år senere. Katedralen er overdådigt udsmykket og indeholder (måske) de jordiske rester af Columbus.

Real Alcázar Mauriske buer, ornamenterede kupler og sirligt anlagte haver. Kongepaladset Real Alcázar er en arkitektonisk juvel, der med sine imponerende sale, charmerende gårdhaver og allestedsnærværende vandkunst inviterer os til nogle spændende timer. 
Verdensudstillinger
Sevilla har to gange været værtsby for en verdensudstilling. Første gang var i 1929, hvor en ny bydel blev skabt i forbindelse med Maria Louisa-parken. Anden gang var i 1992, hvor udstillingen blev lagt i byens nordlige ende langs med floden.

Carmen
Den berømte franske opera Carmens handling finder sted mange steder i byen, bl.a. arbejder hovedpersonen på den nu tidligere tobaksfabrik, i dag byens universitet
Córdoba
Vi håber også at få tid til at tage en togtur til Córdoba. Den vigtigste grund til, at tage en tur til byen, er La Mezquita, som også er optaget på UNESCO’s liste over Verdens Kulturarv. Det religiøse monument kaldes også for Domkirke-Moskéen.
Det bliver spændende.