Lindoso et særligt sted ved grænsen

Vi glæder os om morgenen at vågne op ved denne campingplads, her er ro, fuglesang og udsigt til en høj blå himmel.

I dag skulle vi udforske en landsby, der hedder Lindoso med en borg og en stor tærskeplads og de små særlige korn siloer. Stedet ligger højt i bjergene her ved grænsen til Spanien og folk er stolte over deres kulturarv. Man møder glade gamle folk med krogede ben og krogede vandrestokke, der hilser med smil på læberne.

Vi ankom ved 11:30 tiden og gik hen til besøgscenteret for Nationalparken. Efter nogen tid lykkes det os at blive lukket ind, der er næsten ingen andre end os i dag. En meget venlig dame forsøgte på bedste vis med tegn og lyde at forklare sig om alt det hun vidste. Vi fik vandrekort og råd om hvor vi kunne spise frokost.

På vej derhen mødte vi en markedsbod med lækre lokale madvarer. Vi købte skinke, oliven og ikke mindst et flot surdejs brød. Herligt.

Vi fandt spisestedet, hvor de lokale arbejdere spiste og en venlig og høflig ung mand gjorde alt for at vi fik en god frokost ret. Det gjorde han ære i.

Snart var stedet helt fyldt med lokale 35 eller flere og de 2 unge drenge fløj rundt og servicerede med et stor smil og moderen samt et par hjælpere tilberedte maden.

Nu ville vi have gået en god tur, men der ville komme regn de næste 4 timer, desværre. Så i stedet kørte vi 30 km til nærmeste supermarked i byen Ponta da Barca.

Vi fik handlet og derpå var det tid til en kaffetår i byen, der også fremstår ren og hyggelig med mange blomster.

Her til aften har vi så nydt et dejligt måltid, med dejlige råvarer og solen har nu været fremme siden kl 16 og vejrudsigten melder om stabiltvejr i mange dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *