Myvatn rundt

Vi nyder forsat tørt og solrigt vejr, selv om det så også er koldt om natten 3 – 5 grader. Men vi har jo lånt 2 gode soveposer.

I dag gik/kørte vi så på opdagelse omkring Myvatn.
Her i dette område er alting også præget fuldstændigt af sammenstødet mellem pladerne fra Amerika og Europa. Dette har gennem mange år betydet voldsom vulkansk aktivitet.
Vi starter turen rundt ved den kirken, den undslap i 1724 lige de store lavastrømme fra et udbrud
fra vulkanen Viti i Krafla området.
Det er dette store udbrud man overalt kan se efterdønningerne fra i området på land og i søen.
Vi kører først sydpå til et fugleobsservatør sted med informationer.
Vi har jo ny kikkert med, som vi kan bruge til at indfange de mange forskellige fugle og nogenlunde bestemme hvad vi ser. Nu ved vi at der f.eks er en langhalet andefugl og mange andre som i kan se her på nogle af fotoerne.
Derpå vandrede vi  i et område med grønklædte pseudo kratere, det hedder sådan fordi de er formet ved lavaens kontakt med vandet.
Her ved søens bred spiste vi frokost omgivet af millionvis af myggearter. Godt der er noget der hedder myggenet og at det blæste lidt. Myggene er forudsætningen for det rige fugleliv Her er flot.
Eftermiddagsturen blev så til en rundtur på vulkankrateret Hverfjell. Vi gik på en sti af lavasten 150 meter opad. Det er utroligt at tænke på at dette krater er dannet for 2700 år siden. Den er forsat fyldt kun med lavaen fra dengang. Går vi på månen?
Vi følger hele kanten rundt og kan se ud over hele området i et 360 graders perspektiv.
En særlig oplevelse.
Godt varme og lidt trætte kører vi nu mod foden af Namafjellet, her er et udendørs varmtvandsbasin, med blåt vand og udsigt over området. 1 time kan man lige klare her. Der var 19,3 grader nu i skyggen og 40 i vandet.
Derpå en lille dyr øl til sidst for at slutte dagen af inden aftensolen kalder her ved camperen og søen

image image image image image image image image image image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *