Holar over Akureyri til Myvatn

image image image image image image image image image image imageDet var lidt anderledes at vågne op til morgen. Vi har nemlig boet i en “skov” at spise morgenmad omgivet af mange forskellige sangfugle stemmer man ikke kender, er helt fint.
Tiden går hurtigt så nu må vi planlægge resten af dagene. Vi vil have god tid og vi har lagt en plan.
En eftermiddag i Akureyri og så til Myvatn de næste par dage.
Men først lige lidt længere tid i Holar, med besøg i kirken og kiggen omkring til islandske heste, et miniølbryggeri, der var lukket. Holar er et fint sted.
Der var så små 100 km til Akureyri gennem øde og flot natur man ikke kan beskrive eller tage foto af.
Akureyri er en fin by, på størrelse med Nuuk. Den er dog meget mere harmonisk, ser det ud til.
Man møder ikke slum og fattigdom.
Ellers er der flere fællestræk, krydstogtskibe ved kajen præger bylivet. Kirken er noget bastant. Et fint kunstmuseum og ikke mindst et flot nybygget kulturhus, HOF, bygget som en cirkel og i de nordiske lyse farver. Plads til lys og rum.
Vi fik en snak med en flok skolebørn, der ordnede grønne områder. De har nemlig sommerferie nu i 3 måneder!!! Tiden skal så gå med forskellige ting og de fik skam betaling for arbejdet.
Vi nyd kaffen i deres store boghandel og derefter igen 100 km. Ud på lange øde strækninger forbi vandfaldet Godafoss til Myvatn hvor solen skinner og vi har parkeret bilen lige med udsigt over søen og de mange andefugle der yngler her.
I morgen går vi på opdagelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *