Ebredeltaet

Vi fik taget afsked med vores campingplads her til morgen. Det er lidt sjovt sådan at opleve campingplads og dens særlige liv. Her var alle + 60 og fra Frankrig, mange hollændere, englændere og vores snak saglige skotter. De er alle på langtidsture og opholder sig gennem lang tid på campingpladsen. Det føles lidt som en ghetto, hvor man har sin særlige omgangs former, meget venlige og hjælpsomme, i dag var det onsdag og der var markedsdag i byen, så mange cyklede afsted for at købe fisk til grillen.

Vores plan var at opdage Elbre deltaet. Vi fandt snart indgangen til området i en fin kystby, her kunne købes fine økologiske grønsager til vores frokost. Derefter besøg på turistkontor, hvor en venlig mand fortalte fin om området og gav os kort og beskrivelser. Lige i udkanten af byen mødte vi de første rismarker og ved naturreservatet parkerede vi og spiste som i kan se en lækker frokost. En vandretur ventede os  og den gik ud i et spændende område med de særlige laguner, der er en blanding af salt og ferskvand. Vi så nærmere på rismarkerne og vil prøve at blive lidt klogere på denne ældgamle plante, ca 7.000 år, der brødføder så mange mennesker. Planten er kommet til Spanien sammen med maurerne og her på deltaet dyrkes ris til paellaen.

Efter vandreturen måtte vi lige dyppes i det store middelhav, fin temperatur ca. 19 grader.

Nu gik turen så tværs over deltaet til en campingplads yderst ude, der hedder Eukalyptus. Her møder vi så et dansk par fra Århus, der gav øl og hvidvin. Det blev til en hyggelig snak inden aftensmad og en gåtur rundt i området

Nu planlægges vores næste rute, dagene løber afsted.