En dag i Tarragona

Efter en god nats søvn og morgenmad fik vi en lille small talk med vores nabo på campingpladsen. En skotte, der var pensioneret fisker. Han havde sejlet Nordsøen tyndt og kendte mange danskere i Thyborøn og Lemvig.

Vi kørte herefter til jernbanestationen i vores by. Vi ville ikke bruge tid på at køre rundt i Tarragona og finde parkekering til camperen.

Vejret er fint 23 grader og vi har god tid. På stationen købte vi billetter kun 11€ for en returbillet. Toget til Tarragona var forsinket med 25 minutter, så vi fordrev tiden med at opleve livet omkring stationen. Folk har god tid og fordriver tiden i ro og i mobiltilstand.
Toget kom og den var godt fyldt. Vi så igen på det store kemiske industriområde syd for Tarragona. Det ser ikke særligt menneskevenligt ud.

Lidt over 12 ankom vi så til Tarragona, en rigtig flot by, som i den grad præges ar byen som romerne anlagde for 2.200 år siden. Vi har modellen af byen i vores hoveder. Først hen mod deres store hesteløbsbane, og så op mod selve den gamle by gennem smalle gader og fine pladser.

Vi sætter os på en fin plads og nyder en god billig kop kaffe og nyder de flotte omgivelser.

Her er ro og fred vi er jo nok udenfor turis sæsonen.

Nu finder vi så et godt kort og sammen med vores gamle Skarvguide, begiver vi os af sted i de romerske gader, finder også bymuren og kommer frem til katedralen, der imponerede ligger her højst i byen.

Der ved pladsen finder vi et lille spisested, hvor vi nyder en god spansk menu incl citron isdessert

Så var vi rustede til mere Tarragona. Katedralen er noget mørk indvendig, men klostergården lys og indbydende  og med en sjov lille historie om nogle rotter, der er hugget ind i en søjle

Nu finder vi den gamle mur rundt om en del af byen. Så er det tid til eftermiddagskaffen igen på en hyggelig plads, hvor folk drysser forbi eller sætter sig og nyder stedet.

Vores tog går først her kl 19 så her sidder vi så og nyder dagens indtryk med en øl og skriver lidt på bloggen