En søndag i Reykavik

Reykavik er en stille og rolig by. Vi har boet tæt ved  “strøget” gågaden der løber lidt oppe langs med kysten.

Her er alle cafeerne, butikkerne og pladser, det er her turisterne færdes sammen med de islændinge der ikke er taget på weekend.

Reykavik spreder sig over et stort opland, så vi har blot været her i den gamle bydel. Her er huse og bygninger fra 1890  men mest nyere huse. Der bliver igen bygget stort i byen. Krisen må så småt være ovre.

Dett er opmuntrende at kigge ind i de mange boghandlere, hvor folk sidder og nyder kaffe mm og man går på opdagelse med mange flotte bøger. Det er virkelig en forskel fra Nuuk. Her er kun en lille boghandel i hele byen.

Litteraturen fylder på Island.

Deres design er flot at se på. Ulddesign, keramik, foto, tøj mv. afspejler den unikke natur. Der er også en livlig indie kultur i musiklivet og unge folks tøj og udseende er indiee like.

Vi starter dagen med et kik på byens store kirke. Hallgrimskirken der er bygget til en storhedstid der aldrig kom. Arkitekten havde planlagt i 1920’erne en stor og imponerende bydel på et højdedrag. Det blev kun til kirken , som nu ligger der!!!

Det er mærkeligt for anden gang at møde en foto opstilling af kinesiske brudefolk, der poserer ved en kirke. Vi ved ikke hvorfor man rejser så langt for at få taget bryllups foto?

Efter frokost i en park gik vi igen til havnen og derfra til en flot skulptur af et skib, er fik vi så nogle få regndråber. Det kan godt regne heroppe.

Det var nu tid til kaffe og kaffesteder er virkelig hot heroppe. Kaffen smagte rigtigt godt og  jazz musikken blev spillet på en grammofon.

Vi spiste tidligt –  på et lille “hot” sted og fik igen dagens fisk.

Nu pakkes der og uret stilles til 4:45. Da vi skal med lufthavnsbusssen  5:30.

image image image image image image image image image image image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *