En lørdag i Reykavik

Endnu en fin morgen.

Det er så usædvanligt at vi har oplevet dette alle dage heroppe – ifølge de islændinge vi snakker med – at vi er nød til at skrive det igen.

Vi er tidligt oppe og bondegårdens campingplads har været fyldt godt op i nat.  Mange familier med deres campletter kom i går aftes. Der er kun 1 times kørsel fra Reykavik.

Vi pakker alt sammen og kører den flotte tur igennem dalen, hvor vi også kan se bygninger og havneanlæg fra anden verdenskrig, amerikanerne og englænderne havde base herinde i den flotte hvallfangerfjordur.

I Reykavik vasker vi camperen igen denne gang med sæbe og højtryksspuling. Myggene er svære at få vasket af.

Camperen bliver afleveret og de rare folk fra Happycampers kører os ind til centrum af Reykavik. Lejligheden vi nu skal bo i de næste par dage ligger fint lige i centrum.

VI går på opdagelse, men byens nye vartegn koncerthuset Harpa må vi lige opleve. Det er tegnet af Henning Larsen ligesom operahuset i København og er indviet i 2011. Det er et imponerende byggeri, som vi stille og roligt kunne gå omkring i og beundre roen og udsigten gennem de særlige glasruder i forskellige nuancer.

Det blev også lige til en god kaffetår med muffins.

her til aften har vi spist lokalt og selvfølgelig fisk og islandsk øl.

image image image image image image image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *