Fra Hafnafjordur og sydpå

Fra Hafnafjørdur og sydpå til hvallfangerfjorduren.
Igen en flot morgen, hvor solen hurtigt fik brændt skydækket væk.
Vi camperer ved en lille havneby med ca 500 indbyggere. Byen er ny omkring 100 år og der er en lille rejefabrik og deraf afledt industri. Vi kigger lidt omkring i byen og finder et museum for sæler mm.
Lidt efter dukker en uldtrøjesystue også op og vi må lade os friste til at købe 2 flotte uldtrøjer. De er ret så varme. Men vi glæder os til at have dem på i kølige dage.
Nu skulle vi videre sydpå.
Igennem flotte øde områder og lige pludselig skal vi også have frokost og endnu et flot område med kratere dukker op.
Vi nyder frokosten her med nogle islændinge der er på vej på weekend ferie i det nordlige. Vi får os en lille snak om Matador serien, som de er meget optaget af. Utroligt som den serie har fanget folk.
Det ser ud til at de ikke er de eneste, der skal nyde det gode vejr nordpå, vejene er godt fyldte i forhold til hvad vi ellers har oplevet.
Men det er også urolige vejrforhold netop nu på Island. 20 grader i skyggen og klart solskinsvejr!!
Vores camper skal jo afleveres i ordentlig stand, så vi standser ved en benzinstation og her er vask gratis med massevis af vand og håndkraft bliver myggene, oliepletter samt et tykt aske- og støv lag fjernet. Camperen er nu så fin som ny.
Vi finder nu ind i bunden af hvallfangerfjorduren og her er en lille campingplads på et fåreholder sted med 600 får. De har dog fået lam og er draget op i fjeldet.

image image image image image image image image image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *