En vandretur rundt i den flotte dal

Vi kan jo også følge den dramatiske politiske udvikling hjemme i Danmark. Vi har jo internet her i lejligheden, hvor vi kan se tv avisen mm. Vi har fulgt med her i går aftes og her til formiddag.
Men naturen og det dejlige vejr bringer os på farten. I dag ville vi gå på opdagelse i den store dal, som vi bor i bunden af. Den er omkring 7 kilometer lang.
Dalen eller måske mere præcist slugten – barrancos – er dannet ved at lavaen er strømmet ned fra nogle af de mange kratere, der igennem tiden har formet øen.

20140130-182020.jpg
Vi begyndte dagens tur lidt oppe hvor de små jordlodder begynder. De er velholdte og der dyrkes mange forskellige grønsager. Jordlodderne ligger mellem små huse, der også er meget velholdte. Det er tydeligt at branden har været voldsom, men meget er genopbygget. Det har været et stort arbejde.

20140130-182626.jpg
Der bruges stadigvæk mulddyr hernede til at transportere mange ting med op langs de steder, hvor husene ligger oppe i slugten af små caminoer.

20140130-183007.jpg
Vi kravlede noget op til der hvor de højst beliggende huse er. Her nød vi frokost og udsigten. Husene der ligger her øverst oppe og længst inde i dalen er de ældste.

20140130-183705.jpg
Hele forudsætningen for dalens landbrugsproduktion kan ses her. Det er stedet hvor alt vandet der kommer ned gennem slugten fordeles nedad i dalen til hver enkelt bydel. Der er her bygget et sindigt system opbygget af sten og mange bassiner og små kanaler. Tidligere var det kirkeklokken der fortalte hvilken del af byen der netop nu kunne få deres del af vandet den dag. Man startede om morgenen oppefra og igen hvor der var skygge og således fik alle deres andel af den sparsomme resource.

20140130-184616.jpg
Vi fik gået en lang tur på 8 km. og ikke mindst 750 højdemeter på mange trapper. Så nu er benene i en lidt oprejst stilling og vi skal snart nyde noget godt spansk mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *