Sardinien 2013

dorgali

Sardinien (italiensk: Sardegna)  Øen er den næststørste i Middelhavet, og dens hovedby er Cagliari. Der bor 1.637.639 indbyggere på 24.090 km² – næsten som Jylland

Fra forhistorien findes de mange tusinde stentårne nuraghe-kulturen har efterladt på øen. De første spor af civilisation på Sardinien er ozieri-kulturen fra ca. 3300 f.Kr. Senere har Sardinien været invaderet af fønikerne, Kartago, Romerriget, Genova og Pisa (på vegne af pavestolen i Rom), Spanien og til sidst Italien.

Landskabet:

334px-Parco_del_Gennargentu.svg
Sardiniens landskab er mest af alt bakket og bjergrigt. På midten af øen finder man det højeste bjergmassiv Monti del Gennargentu, hvis top hedder Punta La Marmora og befinder sig i en højde af 1.834 m.o.h. De fladere områder befinder sig især på Campidano-sletten, der strækker sig fra Cagliari i syd til Sinis-halvøen midt på øens vestkyst og i det nordvestlige hjørne, mellem Alghero og Porto Torres.

Vi har planlagt at bo den første uge i en lille by 5. kilometer fra kysten.

Den hedder Dorgali og man kommer hertil ad snoede veje langs stejle bjergsider, forbi dybe slugter og små bugter. Her er mange strande, de højeste bjerge og den mest rå og øde natur. Her kan man gå på opdagelse i de små landsbyer, der er en gode vine og de tørrede pølser og oste har øens måske bedste kvalitet.

Formaggi_e_salumi_sardi-2

Det er også et sted med et utal af vandreture i nationalparken, som man kan se på kortet her ved siden.

Vi glæder os til at møde foråret.