Kystvandretur og portvin’s smagning

Her ved Atlanterhavet har man anlagt lange strækninger med cykel og vandrestier. Det er meget fint og en masse mennesker bruger dem. Det bliv vi fristet af her til formiddag. Vi vandrede langs havet og ind til douroflodens udmunding. Det var en fin oplevelse at se unge og især ældre cykle, vandre og løbe her.

Nu fik vi spist frokost og lagt en plan for besøget på portvinsiden langs floden i Porto.

Det er en helt særlig oplevelse at køre i de lokale busser, det tager ca 30 minutter her fra campingpladsen og til centrum. Der er mange der bruger bussen og hurtigt opstår der en fest med højrøstet snak, i dag fordi bagdørene drillede og ikke lukkede hver gang. Men lt i en munter tone og chaufføren grinte med.

Vi fandt af stejle gader ned til portvinfirmaerne. Det skal lige fortælles at der er monopol for at sælge portvin ved at det kun kan ske herfra området. Her ligger de store firmaer såsom Sandemann.

Vi gik lidt omkring og i en sidegade fandt vi et lille firma der hedder Augustus portvin. Indretningsmæssigt lignede den Thy Whisky og den unge mand det fortalte om portvin kunne godt være Mads. Vi fik fortalt om det at lave portvin og derpå 4 smagsprøver, og en beretning om typerne. Vi kunne bedst lide den hvide der var lagret i 10 år. De havde hørt rosende omtale af Thy whisky.

Nu måtte vi finde et kaffested og Kirsten skulle have noget sødt at spise.

Derpå igen en tur med en overfyldt bus til campingpladsen og det var blevet varmt så vi fandt et spisested ved vandet og med udsigt til store bølger og solnedgang. Vi kunne også lige følge det klare valgresultat i Danmark.

I morgen kører vi lidt længere nordpå og op til nationalparken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *