Lodbjerg Fyr 2020

Her i uge 32 er vi frivillige på Lodbjerg Fyr. Vi skal passe kaffestuen, sammen med andre frivillige.

Vi har derfor fået lov til at bo ovenpå Museet, det glæder vi os til.

Det bliver dejligt at bo her i den flotte Thy Nationalpark og opleve den helt tæt på i en uge.

Lodbjerg Fyr, som ligger ensomt midt ude i et stort hede- og plantageområde. Fyrtårnet er 35 meter højt, og lyset er med bakke og tårn 48 meter over havet. Det fredede fyr er stadig i drift, og lyser med to hvide blink hvert 20. sekund.

Det er opført i 1883 af granitblokke fra Bohus i Sverige.

Det ligger vest for Lodbjerg Klitplantage, og ud mod havet mod vest ligger den særprægede kystklint, “Sorte næse”, som er op til 10 meter høj og består af moræneler. Mod nord ligger de store klitheder der udgør Natura 2000-område nr. 43 Klitheder mellem Stenbjerg og Lodbjerg. Mod syd ligger søerne Flade- og Ørum Sø, og længere mod syd Agger Tange og Krik Vig.

This entry was posted in Lodbjerg Fyr. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *