Andalusien 2018

Andalusien et område med masser af flot natur, spændende historie og en farverig kultur.

Befolkningen er påvirket af den arabiske verden (maurere).

Det gælder arkitekturen  – de hvide landsbyer og særligt Granada.

Men Andalusien er også en kultur, der har traditioner fra mange andre folkeslag.

Andalusien er langs sydkysten totalt domineret af turisme; hoteller og ferieboliger danner flere steder langs kysten et sammenhængende byområde. Men uden for byerne eller borte fra kysten er landskabet næsten ubeboet.

Hvor kunstvanding er mulig eller hvor klimaet som ved kysten er fugtigt, er Andalusien et af Spaniens mest frugtbare områder. Det intensive landbrug er koncentreret på bjergterrasser og består af mange små bedrifter, minifundier, hvor der dyrkes vin og oliven og med kunstvanding ris, sukkerrør og appelsiner. På Den Andalusiske Slette syd for Sierra Morena er storgodserne, latifundier, dominerende med avl af kvæg — særligt tyre — og heste. Regionen har en betydelig kobberproduktion fra forekomsterne ved Rio Tinto, der har været kendt i over 1000 år.

Naturforhold. En stor del af Andalusien består af bjergområder, mod nord afgrænset af Sierra Morena med sydskråninger dækket af maki og nedslidte kratskove (garrigue), mod øst bl.a. af bjergkæden Sierra de Segura og mod syd bl.a. af bjergkæden Sierra Nevada. Den Andalusiske Slette med steppeagtig vegetation udgør i SV hovedparten af lavlandet, og den gennemskæres af områdets største flodsystem Guadalquivir. Syd for Sevilla på vej mod Middelhavet krydser den marskområdet Las Marismas med store pinjeskove og udstrakte græsningsarealer. Andalusien, der er et af Europas varmeste områder om sommeren, er kendt som “Spaniens stegepande”.

Vi henter camperen ved lufthavnen i Malaga mandag den 28. Maj og skal så slutte turen samme sted mandag den 11 Juni.

I første omgang kører vi lidt mod øst og skal lige snuse til området, der hedder Nerja.

Vi kører så op til Sierra Nevada til en dal med små landsbyer. Herfra til Granada og så mod vest over til området ved Ronda…….

Vi glæder os til at gå på opdagelse.

Her tænker du på “Andalusien 2018”

Lukket for kommentarer.