Sant Pere de Rodes klostret

En betagende udsigt ventede os i dag.

Vi kørte med camperen en tur til en anden kystby, Llanca, her handlede vi ind i et godt supermarked. Lokalt fremstillede produkter er også meget fremme hernede. Det benytter vi os af.

Herfra gik det så opad. Til sidst 8 km med en brat stigning og deraf de mange sving.

Området er en køretur værd. Udsigt til et vulkan landskab og i det ikke så fjerne Pyrenæerne.
Vi skulle se den gamle by Selva, med den nyrestaurerede kolsterruin Sant Pere de Rodes og helt på toppen af skråningen i 650 meters højde ruinerne af fæstningen San Salvatore.

Vi valgte at parkere nogle kilometer fra klosteret, for antyde vandreturen hen til området. På den måde fik vi fornemmelsen af hvorfor den var blevet bygget omkring 850 og netop med denne placering 500 meter oppe. Dengang var sikkerhed mod sørejsende af stor betydning.


Klosteret var nok oprindeligt et hedensk tempel, til ære for Afrodite. Det var benediktiner munke der drev klosteret og beskyttede byen. Der var stor rigdom indtil år ca. 1300. Herefter svandt klosteret betydning og i 1798 er klosteret helt forladt.

Den er nu flot restaureret og vi kan fint få et indblik i det imponerende bygningsværk.

Efter rundturen i klosteret besteg vi klippen helt til toppen og nød udsigten – 360 grader – storslået er vel det rette ord.

Pyrenæerne mod nord og vest, Middelhavet øst og syd samt det flade land mod Figures.


Så skulle vi trille ned til kystbyen El Port de Silva. Kaffe og dagens øl ventede. Men også en dukkert i det kølige Middelhav var tiltrængt.


I byen blev der pludselig opstandelse 2 fiskekuttere kom i land med massevis af nyfangede fisk. Folk flokkedes men ingen fisk til alle os. De var solgt.

Nu nyder vi aftenen på den rolige campingplads, i morgen venter Frankrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *