Klosteret i Poblet og til syd for Barcelona

I dag var vi så på klosterbesøg i Poblet. Klosteret er bygget i 1151 og nedlagt omkring 1834 i forbindelse med den første Carlistiske borgerkrig i Spanien (Magtspil om kongemagten). Den lå så i ruiner til 1940 hvor 4 italienske munke fik igang ned det store arbejde med at genopbygge stedet.

Det er lykkedes.

Det spændende for os ved at besøge dette kloster var at opleve lidt af den historiske stemning. Denne klosterorden,  cistercienserordenen (de hvide munke) har haft stor betydning også for Danmark i middelalderen. Sorø, Roskilde og Tvis klosterne er nogle blandt mange som var betydelige faktorer for udviklingen i Danmark. Disse klostre var særligt kendt for deres viden om tonekunst, arkitektur og landbrug. Bl.a. var de hurtige til at udnytte den nyopfundne hjulplov og oprette landbrugsskoler. Det var denne orden der indførte kristendommen i Danmark.

Denne munkeorden var også op gennem middelalderen – korsridderne – kendt for mange mord på de “vantro” særlig Katharerne.
Efter en guidet tur på 1 time og på Catalansk spiste vi frokost med oversigt over området.

Nu skulle vi finde ned til Middelhavet.

Men først et stop i Montblanc igen en hyggelig middelalderby med søndagslivNu måtte vi finde campingpladsen nede ved stranden syd for Barcelona

De er store og der har været gang i den hele weekenden, men nu er der ro og det er søndag aften.

Middelhavet lokkede Kirsten


Derpå fandt vi midt i det hele et par fra Nepal, det ejede en lille restaurant. De ville blot gøre os glade med en god paella.Sådan kan man møde rare mennesker og få en god aften og mindes et inspirerende møde med Spanien i en camper.

I morgen venter Barcelona AirPort

Vi ses.